Vi inser vikten av att tillhandahålla en webbplats som är inkluderande och tillgänglig för alla användargrupper. Denna sida förklarar

  • vår metod för att göra denna webbplats tillgänglig;
  • de funktioner som finns för att förbättra webbplatsens tillgänglighet;
  • hur du kan skicka frågor eller synpunkter till oss.

Metod

Vi anser att denna webbplats uppfyller, eller överträffar, kraven på A-nivå i World Wide Web Consortium Web Accessibility Initiative (WCAG WAI) 2.0 guidelines.

TILLGÄNGLIGHETSANPASSNINGAR

Tangentbordsgenvägar

Vi tillhandahåller länkar (genvägar) för “gå direkt till startsidan” och för att komma direkt till sidans huvudinnehåll.

Textstorlek

Du kan variera textstorleken genom att använda webbläsarens funktion för textstorlek.

ALTERNATIV TEXT FÖR BILDER

Alla bilder har fått lämplig alternativ text.

RUBRIKER

För att representera sidans struktur och stödja hjälpmedel som tillåter sidnavigering från rubrik till rubrik har rubrikelement i HTML använts.

LÄNKTEXT

Länkar presenteras i avvikande textstil än normal brödtext och är formulerade så att de kan tolkas även utan omkringliggande text.

JAVASCRIPT-OBEROENDE

Där JavaScript eller andra skriptspråk används för navigering eller funktionalitet finns alternativ funktionalitet för webbläsare som inte stöder dessa skriptspråk.

FÄRGKONTRAST

Vi har kontrollerat färgkombinationer för text och bakgrund för att säkerställa tillräcklig kontrast. Vi har även säkerställt att färg inte är det enda visuella sättet att tillhandahålla information.

STILMALLAR

Vi har använt Cascading Style Sheets (CSS) för att styra presentation av sidor och korrekt strukturerad taggning av innehåll. Om stilmallar inte stöds eller är avstängda är informationen ändå tillgänglig och läsbar.

FRÅGOR OCH SYNPUNKTER

Har du svårigheter att få tillgång till någon information på denna webbplats eller om du har synpunkter, ber vi dig höra av dig. Vänligen kontakta oss.